Ειδική Διασωστική Ομάδα

Σύμφωνα με το καταστατικό της Λέσχης είναι δυνατή η δημιουργία Ειδικής Διασωστικής Ομάδας Πολλαπλών Αποστολών (Ε.Δ.Ο,Π.Α.), η οποία θα αποτελείται από μέλη της Λέσχης με έντονο το αίσθημα της κοινωνικής προσφοράς και της ανιδιοτέλειας.

Το 2006 με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (αριθμ. μητρώου 9/2006) Η ε.δ.ο.π.α. εντάχθηκε στο μητρώο των εθελοντικών οργανώσεων πολιτικής προστασίας. Δραστηριοποιείται κυρίως στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας και ειδικότερα στην ενίσχυση των δράσεων που αφορούν στην πρόληψη, αντιμετώπιση και αποκατάσταση φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών, στην περιοχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης.
Σκοπός της λειτουργίας της είναι η παροχή βοήθειας στον κρατικό μηχανισμό. Για να μπορεί η Ειδική Ομάδα να ανταποκριθεί στις ανάγκες και στις απαιτήσεις των διαφόρων συμβάντων και να διαπιστωθεί η ετοιμότητά της, τα μέλη εκπαιδεύονται συνεχώς σε διάφορα αντικείμενα όπως : Ορεινό, τεχνική αναρρίχηση, ορεινή διάσωση, μέθοδοι έρευνας στη θάλασσα, πρώτες βοήθειες, τρόποι και μέθοδοι επιβίωσης σε χιονοσκεπείς περιοχές.

Επίσης στα αντικείμενα δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης, χρήση και συντήρηση υλικών, εκπαίδευση και συντήρηση αυτοδυτών, τηλεπικοινωνίες και χρήση ασυρματικών συσκευών.
Η συγκεκριμένη ομάδα βρίσκεται σε 24ωρη ετοιμότητα και είναι στη διάθεση του γραφείου Πολιτικής Προστασίας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s