Η Λέσχη

Η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Νομού Κοζάνης είναι σωματείο αναγνωρισμένο από το 1999 ,μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με εθελοντικές κυρίως δράσεις, έχει έδρα την πόλη της Κοζάνης και είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων και της Πανευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών.

Στόχοι της ίδρυσης της Λέσχης:

 • H δημιουργία της Ειδικής Ομάδας Διάσωσης Πολλαπλών Αποστολών (Ε.Δ.Ο.Π.Α.), η οποία εντάχθηκε με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (αριθμ. μητρώου 9/2006).
 • Η απόκτηση μέσων μεταφοράς ,υλικών,εργαλείων με σκοπό την αρωγή και ειδικότερα στην  ενίσχυση δράσεων που αφορούν στην πρόληψη,αντιμετώπιση και αποκατάσταση σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών.
 • Η δημιουργία Ταμείου Αρωγής και Τράπεζας Αίματος.
 • Δημιουργία σκοπευτικής ομάδας η οποία έλαβε την ειδική αθλητική αναγνώριση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) με αριθμό μητρώου ΦΛ.35 / 11-07-2008.
 • Η συντήρηση των μελών της σε αντικείμενα όπως ; Αλεξίπτωτα, Καταδύσεις καταρρίχηση αναρρίχηση,Α’βοήθειες κ.ά.)
 • Η διοργάνωση διαλέξεων με σκοπό τη διάδοση της ιδέας των καταδρομέων και του καταδρομικού δόγματος, η διοργάνωση εκδρομών, συγκεντρώσεων, χοροεσπερίδων, πολιτιστικών, αθλητικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, η έκδοση εντύπων για τους παραπάνω σκοπούς κλπ.
 • Η προσπάθεια επαφής και σύσφιξης των μελών μεταξύ τους και η διάδοση πνεύματος φιλαλληλίας.
 • Η σύσταση τμημάτων ερασιτεχνικού αθλητισμού και η συμμετοχή της Λέσχης σε πρωταθλήματα των αντίστοιχων αθλητικών ομοσπονδιών.
 • Η δημιουργία εγκαταστάσεων Σχολής Αλεξιπτωτιστών.
 • Δημιουργία Ραδιοδικτύου για τις ανάγκες της Διασωστικής Ομάδας
 • Μέλη της Λέσχης μπορούν να γίνουν με αίτηση τους : όσοι υπηρέτησαν στις Ειδικές Δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού. καταδρομείς, πεζοναύτες, βατραχάνθρωποι , αλεξιπτωτιστές (ανεξαρτήτου βαθμού και ηλικίας).

Η Λέσχη απέχει συστηματικά από οποιαδήποτε πολιτική οργάνωση ή κόμμα και το Δ.Σ. απαγορεύει αυστηρά τη θέση και συζήτηση κατά τις συνεδριάσεις οποιουδήποτε θέματος έχει πολιτική χροιά.

Απαγορεύεται απολύτως η συνεργασία με σωματείο , λέσχη , οργάνωση κλπ που έχει πολιτικό χαρακτήρα.

Απογορεύεται η αποδοχή ,διοχέτευση και διάδοση οποιουδήποτε πολιτικού μηνύματος.

Μέλος της Λέσχης  που θα προσπαθήσει να περάσει ή να διαδώσει κάποιο μήνυμα πολιτικού περιεχομένου, διαγράφεται με απόφαση  της Γενικής Συνέλευσης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s